Nieuwe sectorprotocollen per 25 september 2021

20/09/2021

Tijdens de persconferentie van afgelopen week kondigde het Kabinet aanpassingen aan in de corona maatregelen. Per 25 september a.s. komt bijvoorbeeld de verplichting te vervallen om 1,5 meter afstand aan te houden. Een dringend advies blijft dat trouwens nog wel. Gelet op de versoepelingen kunnen er ook in het vervoer wat aanpassingen worden doorgevoerd:

  • De maximering van bezetting in het voertuig komt te vervallen (dat in het huidige protocol zorgvervoer is opgenomen).
  • Uitgangspunt voor het vervoer van passagiers vanaf 13 jaar en ouder blijft het dragen van een mondkapje door de passagier. En de chauffeur draagt ook een mondkapje tijdens het vervoer.
  • In gevallen waarin passagiers geen mondkapje kunnen dragen, kunnen ze toch mee zonder verdere maatregelen.
  • De expliciete oproep om als chauffeur niet mee naar binnen te gaan bij mensen thuis of in instellingen komt te vervallen.

In de protocollen zijn ook uitgangspunten voor bedrijfslocaties van taxiondernemingen opgenomen. Deze blijven vooralsnog ongewijzigd.

Alle sectorprotocollen die voor zorg- en taxivervoer gelden zijn hier te vinden. U vindt daarin de precieze regels die gelden in het vervoer en een stroomschema die op hoofdlijnen aangeeft wat in welk soort vervoer aan maatregelen van toepassing is.

Laatste nieuws in je inbox?

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Heb je nog vragen?

Subscribe

Loading