Nieuwe tarieven Kiwa Register onderweg

22/06/2020

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) bereidt twee wijzigingsregelingen voor, die in principe per 1 juli a.s. al in moeten gaan. De wijzigingen zijn tariefsverlagingen voor het wegvervoer en de lucht- en scheepvaart, gebaseerd op de kostprijzen van de vergunningen. Daarnaast zijn er nog tarieven onder kostendekkend niveau. Echter, gelet op de aanzienlijke economische gevolgen van de Corona-crisis worden deze NIET per 1 juli 2020 verhoogd. Dit is uitgesteld naar een later moment.

Voor taxi betekenen de wijzigingsvoorstellen:

Aanvraag taxivergunning:

  • Was € 1167 wordt € 218

Wijzigen taxivergunning:

  • Groot: was € 743 wordt € 218
  • Klein: was € 108 wordt € 61

De kosten voor vergunningsbewijzen (overigens niet verplicht) blijven gelijk en ook de kosten van de BCT kaarten veranderen (nog) niet.

De verlaging is best fors. Mocht je nu van plan zijn om iets aan te vragen of te wijzigen, dan wijzen we je er op dat de tarieven op dit moment nog zijn zoals ze zijn, maar vanaf 1 juli (vermoedelijk) dus veel lager zullen zijn. Mogelijk dat het daarom beter zou kunnen zijn, een aanvraag of wijziging pas na 1 juli a.s. te doen.

Iedereen die dat wil kon tot uiterlijk 21 juni jl. reageren op de wijzigingsvoorstellen. Meer informatie: https://www.internetconsultatie.nl/wijzigingsregelingen_verlaging_kiwa_tarieven

Laatste nieuws in je inbox?

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Heb je nog vragen?

Subscribe

Loading