Opnieuw niet handhavenbrieven voor LWT chauffeurs

05/01/2022

Aspirant-chauffeurs die hun leerwerktraject (LWT)-kaart willen omzetten naar een BCT-kaart, moeten het vakdiploma taxi hebben. Vanwege de coronamaatregelen is het niet altijd mogelijk om hiervoor examen te doen bij het CBR. Deze chauffeurs ontvangen een brief van de ILT waarin staat dat zij zonder geldige BCT-kaart toch taxiwerkzaamheden mogen verrichten. Staatssecretaris Van Weyenberg heeft de ILT daarvoor een aanwijzing gegeven. Deze aanwijzing geldt voor leerwerktrajectkaarten die na 1 augustus 2021 zijn aangevraagd, of voor 1 februari 2022 worden aangevraagd. Voor de periode tot 1 augustus 2021 had voormalig minister Van Nieuwenhuizen al eerder een aanwijzing gegeven op basis waarvan ILT niet-handhavenbrieven verstuurde. Die aanwijzing is nu dus in feite verlengd.

Als het CBR in de tussentijd weer voldoende capaciteit heeft om examens af te nemen, stopt de ILT eerder met het versturen van niet-handhavenbrieven.

Meer weten over deze niet-handhavenbrief ? Ga naar: Niet-handhavenbrief aspirant-taxichauffeurs | Coronavirus en taxi | Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) (ilent.nl)

Laatste nieuws in je inbox?

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Heb je nog vragen?

Subscribe

Loading