Aanpassingen MIA regeling elektrische taxi’s

01/01/2024

Milieu-investeringsaftrek (MIA) voor elektrische taxi’s geschrapt. Elektrische taxi met 9 zitplaatsen of voor rolstoelvervoer nog wel op de Milieulijst 2024

Op 28 december 2023 is de Milieulijst 2024 bekend gemaakt. De jaarlijkse actualisatie van de lijst kent voor 2024 veel wijzigingen. In totaal zijn er maar liefst 108 bedrijfsmiddelen van de lijst geschrapt. Als reden voor de ingrijpende wijzigingen wordt verwezen naar gewijzigde Europese staatssteunregels en aanbevelingen uit de beleidsevaluatie van de MIA/Vamil over de periode 2017-2021.

Elektrische taxi’s (E 3105) komen in 2024 niet meer in aanmerking voor de MIA. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is de meerprijs van elektrische taxi’s ten opzichte van niet-elektrische taxi’s te gering om nog te blijven stimuleren. Na raadpleging van de Milieulijst 2024 hebben wij gezien dat niet alle elektrische taxi’s zijn geschrapt van de lijst. Elektrisch aangedreven taxi met 9 zitplaatsen of voor rolstoelvervoer (E 3106) komen nog wel voor op de lijst.

Positieve lijsten

Op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is een lijst te raadplegen met de merken en typen bedrijfsmiddelen waarvan bij de RVO bekend is dat deze voldoen aan de eisen van de MIA\Vamil. Dit zijn de zogenaamde ‘positieve lijsten’.

Laatste nieuws in je inbox?

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Heb je nog vragen?

Subscribe

Loading