Contact

Waarom een site over taxiregels ?

Er gelden voor taxichauffeurs en –ondernemers diverse regels. Zo moet oa. de ondernemer een vergunning hebben, de chauffeur beschikken over een chauffeurskaart, moet het voertuig taxi gekeurd zijn en gelden er regels rondom het voeren van een BCT (Boord Computer Taxi), taxameter en een maximum tariefregeling.

Al deze regels zijn door de overheid ingesteld ter bescherming van de reiziger, medeweggebruiker en de werknemer. Zodat bijv. de reiziger een betrouwbare, veilige en betaalbare rit kan verwachten. De taxiwetgeving is sinds 2000 voortdurend onderwerp van evaluatie en in de loop van de tijd geregeld aangepast. Zo ook recent nog met ingang van 1 januari 2016.

KNV Taxi- en Zorgvervoer merkt dat er geregeld nog vragen komen, vanuit de branche, maar ook vanuit andere partijen en organisaties over welke regels er nu precies gelden. Vandaar deze site. Zonder deze site is informatie meer versnipperd terug te vinden, verspreid over verschillende instanties en organisaties. Via deze site is het eenvoudiger en gemakkelijker na te zoeken !

Adresgegevens

Postadres:
Postbus 19365
2500 CJ Den Haag

 

Laatste nieuws in je inbox?

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Heb je nog vragen?

Subscribe