Contact

Waarom een site over taxiregels ?

Er gelden voor taxichauffeurs en –ondernemers diverse regels. Zo moet o.a. de ondernemer een vergunning hebben, de chauffeur beschikken over een chauffeurskaart en moet het voertuig taxi gekeurd zijn. Maar er gelden bijv. ook regels rondom het voeren van een BCT (Boord Computer Taxi), een taxameter en een maximum tariefregeling voor de opstapmarkt.

Al deze regels zijn door de overheid ingesteld ter bescherming van de reiziger, medeweggebruiker en de werknemer. Zodat bijv. de reiziger een betrouwbare, veilige en betaalbare rit kan verwachten. Wet- en regelgeving is altijd in beweging. Af en toe worden dingen geëvalueerd of aangepast. Om dan op de hoogte te blijven van de laatst geldende regels is best lastig.

KNV Zorgvervoer en taxi merkt dat er geregeld vragen komen, vanuit de branche, maar ook vanuit andere partijen en organisaties over welke regels er nu precies gelden. Vandaar deze site. Om een overzicht te geven van wat er zoal relevant is, met doorverwijzingen naar anders sites en/of documenten. Zonder deze site is informatie meer versnipperd terug te vinden, verspreid over verschillende instanties en organisaties. Via deze site is het eenvoudiger en gemakkelijker na te zoeken !

 

Adresgegevens

Contact en postadres:

Koninklijk Nederlands Vervoer

Postbus 19365
2500 CJ Den Haag

 

Laatste nieuws in je inbox?

Heb je nog vragen?

Subscribe